Cafetiera Tefal Includeo dispune de un design intuitiv, ușor de utilizat, cu butoane de control de mari dimensiuni. Totul a fost conceput cu gandul de a oferi o utilizare ușoară, de la sistemul de deschidere automată a capacului, a carcasei detașabile a filtrului, până la recipientul pentru cafele mari și bază de mari dimensiuni pentru stabilitate îmbunătățită.
Cafetiera Tefal Includeo, a fost proiectată special pentru a fi ușor de utilizat, de la sistemul de deschidere automată a capacului până la carcasa detașabilă a filtrului de cafea.
Carafa de colectare a cafelei de 1.25 L oferă o capacitate suficientă pentru a prepara 10-15 cești de cafea delicioasă, iar recipinetul pentru apă dispune de o capacitate mare și este ușor de alimentat.
Mânerul oferă o priză optimă pentru utilizare sigură, în timp ce baza cafetierei de mari dimensiuni oferă stabilitate îmbunătățită.
Butonul de pornire/oprire este amplasat frontal pentru confort sporit în utilizare.
Produs reparabil timp de 10 ani. Pentru a vă face viața mai ușoară, Tefal vă asigură că produsul dvs. poate fi reparat timp de 10 ani.
Produsele sunt concepute pentru a fi ușor reparate sau demontate, cu disponibilitatea rapidă a pieselor și la cel mai mic cost, într-unul dintre cele 6.500 de centre de reparații din lume.
Caracteristici esenţiale
Proiectat pentru tine
Cafetiera a fost concepută special pentru a fi ușor de utilizat datorită funcțiilor sale speciale.
Capac de deschide mai ușor.
Capacul se deschide automat cu o simplă apăsare pe butonul mare.
Carcasă pentru filtru detașabilă cu două mânere.
Datorită celor două mânere, suportul filtrului este foarte ușor de îndepărtat și curățat.
Mâner aderent
Cu designul ergonomic, mânerul este ușor de apucat și permite o prindere perfectă.
O bază stabilă
Baza mare oferă un plus de stabilitate.
Recipient pentru apă cu indicatori ușor de citit.
Rezervorul de apă mare și transparent: (de două ori mai mare *), precum și indicatori clari și ușor de citit, facilitează umplerea și permit dozarea precisă: marcarea de două ori mai mare *
Buton de pornire/oprire
Butonul de pornire/oprire este amplasat frontal pentru vizibilitate îmbunătățită și utilizare ușoară.
Plita are rolul de a menţine cafeaua la temperatura necesară atât timp cât aparatul de cafea este pornit. Această funcţie este disponibilă numai la aparatele prevăzute cu recipient din sticlă.
Depunerile de calcar se formează în mod natural în aparat; îndepărtarea cu regularitate a calcarului va proteja aparatul și îi va prelungi durata de viață. Îndepărtarea calcarului asigură o calitate constantă a cafelei de-a lungul timpului. Calcarul poate afecta iremediabil funcționarea aparatului.
Utilizaţi kitul de îndepărtare a calcarului sau puţin oţet alb: 1. utilizaţi puţină soluţie detartrantă diluată în jumătate de litru de apă sau 25 cl de oţet alb în jumătate de litru de apă; 2. turnaţi soluţia în rezervorul de apă (fără cafea)
3. porniţi ciclul (fără cafea). După 2 minute, opriţi ciclul manual. Lăsaţi aparatul de cafea oprit timp de o oră
4. reporniţi aparatul de cafea pentru a termina ciclul
5. pentru a clăti aparatul, efectuaţi 2 cicluri de preparare a cafelei folosind doar apă
Repetaţi întreaga operaţiune de îndepărtare a calcarului, dacă este necesar (1-5).
Frecvenţa îndepărtării calcarului din aparatul de cafea depinde de duritatea apei şi de cât de des utilizaţi aparatul de cafea. Următoarele semne indică depuneri de calcar: ciclul de preparare a cafelei durează mai mult, aparatul produce mult abur, face mai mult zgomot la finalul ciclului sau se opreşte în timpul utilizării. Aceasta înseamnă că în aparatul de cafea există depuneri de calcar. Ar trebui să îndepărtaţi calcarul din aparatul de cafea o dată la fiecare 20-40 de cicluri sau o dată pe lună, în funcţie de duritatea apei.
Carafele izolate nu trebuie să fie niciodată introduse în mașina de spălat vase. Clătiți carafa izolată din plastic în apă caldă imediat după utilizare. Nu curățați niciodată carafa cu ajutorul unei perii de spălat vase sau al unui alt obiect, deoarece acest lucru poate conduce la apariția unor crăpături și, în cele din urmă, la spargerea sticlei. Carafele izolate din inox șlefuit pot fi curățate cu ușurință cu ajutorul unei perii de spălat vase sau al unui obiect similar, chiar și în interior.
• Cantitatea de cafea măcinată este prea mare. Recomandăm utilizarea unei măsuri de cafea (7 grame) la o cană. • Cafeaua măcinată este prea fină (cafea măcinată de tip „espresso”). • Dacă utilizați un filtru permanent, nu mai este nevoie de un filtru de hârtie. • Anumite tipuri de filtre de hârtie (pentru a prepara cafea tare) pot prelungi timpul de trecere a apei prin filtru și, eventual, pot cauza revărsarea apei.
După ce urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru pornirea aparatului, asigurați-vă că priza electrică funcționează prin conectarea unui alt aparat. Dacă în continuare acesta nu funcționează, nu încercați să demontați sau să reparați dumneavoastră aparatul, ci duceți-l la un centru de reparații autorizat.
Acest lucru depinde în totalitate de gust: puteţi cumpăra din supermarketuri cafea premăcinată pentru filtre de cafea, având o varietate de tării şi arome, puteţi să măcinaţi dumneavoastră boabele de cafea sau puteţi cumpăra boabe de la un magazin de cafea şi să solicitaţi să fie măcinate la consistenţă pentru filtru.
Păstraţi întotdeauna cafeaua măcinată într-un recipient etanş sau sigilaţi pachetul cu un clips pentru pungi. Păstraţi recipientul în frigider pentru a păstra prospeţimea timp îndelungat.
Se depune calcar pe circuitele interne, iar apa nu mai curge corespunzător, ci mult mai încet. Garanția nu include defecțiunile cauzate de neîndepărtarea periodică a calcarului.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.