TEFAL Cântar inteligent Goodvibes Health BM9660S1

Cântar inteligent Goodvibes Health BM9660S1
Indiferent care este obiectivul tău, să scapi de kilogramele în plus sau să-ți reconturezi corpul, cântarul inteligent Tefal Goodvibes Health este exact ceea ce ai nevoie. Acesta oferă, pe lângă simpla funcție de cântarire, alte 14 referințe, precum: BMI, procentaj de grăsime, masă musculară și puls, toate acestea pentru o legătură mai bună cu propriul corp. Cântarul dispune de o interfață prietenoasă cu utilizatorul și poate fi conectat la aplicația dedicată

Referinţă: BM9660S1

Cântarul de baie inteligent Tefal Goodvibes Health

Cu ajutorul cântarului de baie inteligent Tefal Goodvibes și a aplicației sale dedicate vei putea să-ți cunosti corpul în detaliu și să obții diferite măsurători precise, precum BMI, procentaj de grăsime și masă musculară, dar și masă osoasă, cantitatea de apă din corp, vârsta metabolică și puls.

Aplicația cu interfață prietenoasă cu utilizatorul îți va permite să monitorizezi progresul și să setezi obiective pentru greutate și procentajul de grăsime.

Fără limite pentru numărul de utilizatori, cântarul este ideal pentru a te menține în formă, alături de familie și prieteni.

Greutatea maximă suportată este de 180 kg, cu gradații precise la fiecare 50 g.

Caracteristici esenţiale
  • Măsurători precise

    Obține până la 14 măsurători diferite prin intermediul aplicației intuitive Goodvibes: monitorizează progresul, setează obiective și ai grijă de sănătatea ta cu ajutorul funcțiilor inteligente precum cea pentru puls.

  • Mult mai mult decât un simplu cântar

    Aplicația îți va permite să monitorizezi mai mult decât simpla greutate, până la 14 alte măsurători: greutate, BMI, procentaj de grăsime, masă musculară, masă osoasă, cantitatea de apă din corp, grăsime viscerală, grăsime subcutanată, mușchi scheletic, BMR, vârsta metabolică, proteine și puls.

  • Monitorizează-ți progresul

    Progresul tău este afișat în meniul Dashboard din aplicația gratuită.

  • Atinge-ți obiectivele

    Goodvibes îți permite să setezi obiective pentru greutate și procentajul de grăsime corporală.

  • Utilizatori nelimitați

    Goodvibes oferă un număr nelimitat de utilizatori, ideal pentru a te menține în formă alături de familie și prieteni. Limita este memoria telefonului tău!

  • Sincronizare cu alte aplicații

    Sincronizează aplicația Goodvibes cu altele precum Google Fit, Apple Health & Fitbit pentru un plus de confort.

  • Ușor de citit

    Ecranul de mari dimensiuni afișează măsurătorile folosind cifre de 23 mm astfel că poți monitoriza cu ușurință progresul tău.

  • Încărcare fără efort

    Cântarul vine la pachet cu un cablu USB pentru încărcare.

  • Potrivit pentru orice persoană

    Cântarul suportă o greutate maximă de 180 kg cu gradații la fiecare 50 g pentru rezultate precise.

  • Design rafinat

    Platforma de sticlă oferă un design elegant și o suprafață suficient de mare (32 cm x 32 cm).

Caracteristici
CONTROLUL GREUTĂȚII
Măsurarea masei de grăsime în kg    
SPECIFICAȚII TEHNICE
Capacitate 180  kg
Gradație 50  g
Afișaj cu fundal luminos    
Platformă Sticlă tratată termic  
Tip baterie Litiu ion  
Altele 14 măsurători, conexiune Bluetooth, platformă de 32 x 32 cm, afișaj de culoare albă, cablu USB inclus  
   
Greutate a unei baterii 8.5  g
Lungimea cablului de alimentare 1  m
Instrucţiuni şi manuale de utilizare
Întrebări frecvente
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Urmărirea progresului!
Măsoară masa corporală totală în kilograme și grame. Aceasta este singura măsură corporală pe care ne-o amintim exact: ca o realizare sportivă. Ne reamintim o greutate ideală și încercăm să o recuperăm, să revenim la aceasta. Nu fă o obsesie din asta.

De unde știu cum mă descurc?
Folosind celelalte măsurători corporale!
Principala lor utilitate este de a rafina rezultatul, de a-ți nuanța evoluția, de a avea o imagine de ansamblu mai detaliată asupra corpolenței tale. Obiectivul legat de greutate este întotdeauna primul pe care ni-l propunem, dar nu vedem că scade rapid. Celelalte măsurători corporale vor compensa această frustrare arătându-ți progresul mai rapid.

Ce pot să fac?
Fii cât mai indulgent(ă)!
Ideea este să nu te descurajezi din start. Stabilește o tendință pozitivă în locul unui obiectiv prea dificil: nu poți reveni la greutatea pe care o aveai la 12 ani dacă acum ai 20 de ani sau la greutatea de la 20 dacă acum ai 40 de ani. Recunoașterea nu este același lucru cu renunțarea. Acționează, dar nu îți petrece viața luptând împotriva greutății tale.

Cum mă pot descurca și mai bine?
Cu răbdare!
Nu te urca pe cântar în fiecare zi, altfel chiar și cea mai mică creștere în greutate te va descuraja. Cântărește-te de preferință dimineața, pe stomacul gol. Greutatea variază în funcție de anotimpuri, momente în timp și perioade din viață. Ia în considerare acest rezultat împreună cu celelalte măsurători corporale.


Cum mențin un bun echilibru?
Iubindu-te!
Între frigider și sala de sport trebuie să existe echilibru. Echilibrul este un proces pe termen lung. Adaptează-ți aportul și corectează-ți excesele în funcție de eforturi, de vreme și de perioada anului: ești sedentar(ă)? sportiv(ă)? vremea este rece sau este un val de căldură? participi la o masă festivă, cu familia sau prietenii? Alcătuiește-ți farfuria în funcție de nevoile tale reale.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Ca să știi cum stai!
Indicele de grăsime corporală, IGC, măsoară cantitatea de grăsime din întregul corp ca procent din greutatea totală. Depinde extrem de mult de sex: bărbații și femeile nu au aceleași nevoi. Acesta este rezultatul vremurilor preistorice când organismul construia rezerve în caz de foamete și sarcină.

De unde știu cum mă descurc?
Fiind cu ochii pe ea!
Aceasta este măsurătoarea corporală care trebuie monitorizată și comparată cu celelalte: atunci când greutatea totală începe să scadă, verifică dacă pierzi grăsime și nu apă sau mușchi, rămânând în intervalul mediu pentru a nu deranja funcțiile organismului.


Ce pot să fac?
Pariază pe viitor!
În timp ce prea multă grăsime poate fi dăunătoare sănătății, nici prea puțină nu este bine. Cu toate acestea, reducerea sa poate minimiza sau preveni tulburări precum hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer.

Cum mă pot descurca și mai bine?
Făcând rezultatul pozitiv!
Nu uita că această grăsime corporală este esențială pentru funcțiile vitale ale organismului: reglarea temperaturii, absorbția vitaminelor liposolubile, protecția organelor vitale, echilibrul hormonal și menținerea ciclurilor hormonale. Elimină doar excesul și privește-ți curbele naturale într-o lumină pozitivă.

Cum mențin un bun echilibru?
Prin stabilizarea imaginii de sine!
Există riscul ca această măsurătoare corporală să devină o obsesie. Ar fi păcat. Reechilibrarea excesului de grăsime și zahăr din farfurie și activitatea fizică regulată te vor ajuta să menții un echilibru între aportul și consumul de energie: aceasta este cheia pentru o slăbire care se menține.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Pentru a-ți oferi un punct de plecare!
Calculând raportul dintre greutate și înălțime, estimează greutatea corporală și îți oferă o imagine de ansamblu. Dar datele sunt calculate conform unui standard mediu. Și tu nu ești o medie! Aceste date servesc drept avertisment: dacă indicele IMC tău este prea mare, ar trebui să iei măsuri sau să ceri sfaturi pentru a te menține în intervalul potrivit.


De unde știu cum mă descurc?
Măsurându-ți talia!
Kilogramele și centimetrii nu sunt însă totul: un jucător de rugby puternic va avea un IMC mare datorită masei sale musculare. Ține cont de celelalte măsurători corporale de pe cântar și măsoară-ți talia: dacă depășește 80 cm pentru o femeie și 94 cm pentru un bărbat, nu ezita să discuți cu medicul tău pentru a avea grijă de sănătatea ta.

Ce pot să fac?
Folosește-l bine!
Aceasta este o măsurătoare corporală care nu se schimbă prea mult. Este nevoie de o schimbare mare în greutate pentru a vedea o modificare. Dar îți spune dacă ar trebui să ai grijă sau nu și te ajută să-ți stabilești un obiectiv de sănătate, precum și obiective de slăbire. De asemenea, îți va putea spune dacă ai reușit odată ce ai ajuns la linia de sosire.

Cum mă pot descurca și mai bine?
Uitând de el!
IMC nu este o prioritate. Este greu de îmbunătățit rapid. Corpul nu se va schimba peste noapte. Graba ar putea fi chiar periculoasă! Rezultatul se va îmbunătăți în cele din urmă când vei restabili echilibrul.

Cum mențin un bun echilibru?
Cu o doză bună de răbdare!
Pentru IMC ca și pentru celelalte măsurători corporale, evită tentația de a verifica în fiecare zi. O dată pe săptămână este suficient. Va fi mai plăcut să vezi o variație, chiar dacă nu este mare, mai ales la început. Nerăbdarea nu este o idee bună: dacă monitorizezi prea atent, lipsa progresului va deveni rapid descurajatoare!
Cu indulgență și moderație!
Nu fi prea dur(ă) cu tine! Cu toții s-ar putea să avem de slăbit mai mult sau mai puțin, cu un obiectiv de greutate direct legat de imaginea pe care o avem despre propria persoană atunci când ne privim în oglindă. Nu te descuraja stabilindu-ți un obiectiv de neatins: mergi pas cu pas. Pentru ca eforturile să aibă un efect de durată, trebuie să fie clădite în timp. Încearcă să-ți schimbi obiceiurile alimentare de la început, astfel încât să le poți menține pe viitor și să stabilizezi rezultatul. Cel mai bine este să începi să-ți echilibrezi mișcarea și aportul alimentar la fiecare masă cât mai curând posibil, fără a te priva de micile plăceri care te vor ajuta să continui.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Totul stă în talie!
Măsurarea grăsimii ascunse depuse în jurul organelor din abdomen ne permite să controlăm și să limităm creșterea sa. Prea mult înseamnă centimetri în plus, inflamație și, pe termen lung, riscul de a dezvolta hipertensiune arterială și boli cardiovasculare.

De unde știu cum mă descurc?
Este ușor să depășești limita!
Cu un interval între 0 și 20, când vezi pe cântar un scor mai mic sau egal cu 6 este bine, de la 7 la 11 este acceptabil, la 14 este mare și la 15 este prea mare. Ai exces de grăsime viscerală? Aceasta este o măsurătoare corporală bună pentru o problemă care nu se traduce imediat în centimetri în plus. Astfel, poți preveni rapid riscurile și poți lua măsuri pentru a le reduce.


Ce pot să fac?
Fii cu ochii pe ea!
Aceasta este a doua măsurătoare ca importanță, după greutate. De îndată ce talia depășește 80 cm pentru femei și 94 cm pentru bărbați, anume, de îndată ce trebuie să-ți slăbești cureaua sau nasturii cămășii se simt strânși pe burtă, mesele trebuie reechilibrate și aportul redus.

Cum mă pot descurca și mai bine?
Evitând zahărul!
Reducerea aportului de zahăr, în special a zahărului rafinat, este primul pas. Un scor al grăsimii viscerale prea mare este un semn că zonele de depozitare sunt pline și că rezistența la insulină este iminentă. Pentru îmbunătățire, adaugă în farfurie alimente crocante, volum, aromă și mai puțin zahăr.

Cum mențin un bun echilibru?
Alegând fibre!
Continuă acțiunile preventive și rafinează silueta prin stabilirea unor obiceiuri bune pe termen lung, cu suficientă plăcere și desfătare pentru a le menține: adaugă sistematic fibre din fructele, legumele și cerealele preferate la toate mesele pentru a limita absorbția grăsimilor.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Ca să vezi ce încerci să eviți!
Colăcei, celulită, fund lăsat... Oricum am numi-o, oricare ar fi forma sa și oriunde am acumula-o, aceasta măsurătoare corporală evaluează grăsimea care ne deranjează: grăsimea vizibilă, răspândită pe tot corpul, palpabilă la atingere și inestetică. Tipul pe care am dori să-l modificăm în Photoshop, să-l facem să dispară.

De unde știu cum mă descurc?
Probând costume de baie!
Acesta este momentul în care cântarul explică micile curbe pe care le vezi în oglindă. Este, de asemenea, o măsurătoare corporală care evidențiază nedreptatea dintre formele corpului bărbaților și femeilor.


Ce pot să fac?
Pune liniile în mișcare!
Grăsimea subcutanată este depozitată în adipocite: celule adipoase care au particularitatea de a se reduce atunci când sunt puse în mișcare, dar nu dispar niciodată cu adevărat odată ce s-au instalat. La cea mai mică relaxare a atenției și a efortului, se umplu din nou.

Cum mă pot descurca și mai bine?
Prin preluarea controlului!
Mobilizează adipocitele, pune-le în mișcare prin masaj imediat după exerciții sau sport pentru a le înmuia și a sparge gropițele. Hidratează-ți pielea după duș și, dacă este posibil, masează pentru a netezi pielea. Acesta este momentul să apelezi la un profesionist în masaj sau să încerci să-ți faci un masaj anticelulitic.

Cum mențin un bun echilibru?
Prin golire!
Ar trebui să evităm să ne umplem și să ne golim farfuria pentru a nu umple celulele adipoase și apoi să ne lipsim de alimentație pentru a le face să dispară: ar trebui să căutăm mai degrabă volum și densitate decât cantitate. Putem păcăli ochiul cu alimente bogate în apă și antioxidanți. Absoarbe-le cu fibre. Acordă prioritate legumelor și fructelor și limitează alimentele grase și zaharurile.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Monitorizarea progresului!
Este adevăratul semn al activității fizice. Măsoară toți mușchii corpului, precum și apa pe care o conțin în raport cu greutatea totală a corpului: mușchii netezi formează pereții noștri interni, iar mușchii striați sunt mușchii motorii. Activitatea lor, chiar și în repaus, extrage energie din țesutul adipos.

De unde știu cum mă descurc?
Văzând dacă cifra sa crește!
Tendința sa ascendentă indică faptul că procesul de slăbire a început, chiar dacă greutatea corporală nu s-a schimbat încă. Acest lucru poate fi frustrant. Variația sa regulată măsoară evoluția masei musculare, care crește in detrimentul masei adipoase. Arată că efortul dă roade!

Ce pot să fac?
Ține-o tot așa!
Cu cât crește mai mult cifra, cu atât se schimbă mai mult silueta. Când masa musculară a epuizat resursele de grăsime disponibile ale organismului, își caută energia din proteinele din mușchi, de unde și importanța menținerii unui aport energetic și proteic suficient. Ai grijă, dacă scăderea în greutate este prea bruscă și masa musculară începe și ea să scadă, se creează un dezechilibru care trebuie monitorizat.


Cum mă pot descurca și mai bine?
Comportându-te ca marii sportivi!
Fă sport regulat: o ședință de antrenament care va deveni rapid un bun stil de viață și un obicei pentru bunăstare. Nu uita să rehidratezi și să repari țesutul muscular deteriorat cu o dietă echilibrată cu proteine ​​și carbohidrați. Și nu uita de faza esențială după sport: faza de odihnă!

Cum mențin un bun echilibru?
Echilibrând alimentele!
O porție echilibrată de proteine ​​va servi la repararea și întărirea țesutului deteriorat: proteine ​​de bună calitate organică, de preferință produse de origine animală sau combinația potrivită de proteine ​​de origine vegetală, cu un supliment de vitamina B12. Completează cu o porție de carbohidrați, sursa de energie pentru efort, disponibilă imediat sau cu eliberare lentă și efect de lungă durată.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Ca să știi dacă ai corpul uscat!
Corpul adultului este format din 60% lichid (sânge, limfă, apă celulară etc.) iar organismul nu își produce singur apa. Are nevoie să bei apă, astfel încât să se poată reîncărca, să-și regleze temperatura sau să-și evacueze deșeurile. Dacă apa lipsește, este deshidratat. Dacă este prea multă, vorbim de retenție de apă sau edem.

De unde știu cum mă descurc?
Este un indiciu prețios!
Verifică dacă te menții în intervalul potrivit. Când începi să slăbești, aceasta este și măsurătoarea corporală care arată dacă ai pierdut doar apă în loc de ceea ce încerci să pierzi în primul rând: grăsimea corporală.


Ce pot să fac?
Bea înainte ca celulele tale să strige după ajutor!
Ideal este să bei apă. Urmează exemplul sportivilor: aceștia beau una sau două înghițituri de apă la fiecare 15-20 de minute de efort. Este la fel de simplu să faci asta în fiecare oră, în cantități mici.

Cum mă pot descurca și mai bine?
Urmărește-ți cu atenție consumul de sare!
Aceasta promovează reținerea apei în celule. În acest caz, nu au ceea ce le trebuie. Indiferent de scorul tău, rehidratarea este esențială. Este vorba despre restabilirea constantă a proviziilor de apă pe tot parcursul zilei.

Cum mențin un bun echilibru?
Răsfață-te!
Dacă ți se pare că apa este prea plictisitoare, variază băuturile: adaugă puțin suc de lămâie în paharul cu apă sau lasă niște frunze de mentă în carafa cu apă. Utilizează o sticlă de apă mică, ușor de transportat, pentru a te ajuta să-ți menții obiceiul.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Ca să știi dacă ai oase bune!
Această măsurătoare corporală evaluează greutatea scheletului în greutatea totală. Dar cel mai important, dezvăluie variațiile densității osoase: această densitate crește până la vârsta de 30 de ani. Depinde apoi de un aport bun de calciu și mai ales vitamina D, care ajută la fixarea sa pe oase.

De unde știu cum mă descurc?
Un semn de sănătate bună a oaselor!
Oferă un interval diferit pentru femei decât pentru bărbați, în funcție de greutate. Dacă te afli la capătul inferior al intervalului, mergi la medic pentru un control: este posibil să ai nevoie de un supliment de vitamina D.


Ce pot să fac?
Fii cu ochii pe farfurie!
Densitatea osoasă este puterea structurii sale. Asigură-te că îi furnizezi întotdeauna ceea ce are nevoie, astfel încât să nu piardă din densitate: calciu pentru a construi celulele osoase, vitamina D pentru a metaboliza și fixa calciul pe oase. Una nu merge fără cealaltă!

Cum mă pot descurca și mai bine?
Având lucrurile potrivite în farfurie!
Această măsură valoroasă a corpului se schimbă de-a lungul vieții. În alimentația noastră avem nevoie de calciu (produse lactate, legume verzi, migdale, apă minerală) și vitamina D (pește gras, gălbenuș de ou). Adaugă potasiu din fructe și legume, magneziu din legume verzi, apă minerală... și ciocolată!

Cum o fac să dureze?
Stai la soare!
Dacă petreci suficient timp la soare, corpul tău va sintetiza o parte din vitamina D de care ai nevoie! Consumă pește gras, legume verzi, ouă, produse lactate și apă minerală și ai grijă deoarece excesul de alcool, ceai sau cafea împiedică absorbția corectă a sa.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Pentru a-ți evalua nevoile reale!
Esențială pentru conștientizarea de sine, oferă o măsură în kilocalorii (kcal) a cantității de energie de care corpul tău are nevoie pentru a funcționa corect în repaus, în funcție de vârsta și constituția ta.

De unde știu cum mă descurc?
Adaptează-ți aportul la consum!
Calcularea nivelului de activitate fizică, NAF, îți permite să îți calculezi necesarul total de energie, anume, de câte calorii ai nevoie cu adevărat în fiecare zi. Aceasta este o modalitate bună de a păstra controlul.


Ce pot să fac?
Comportă-te ca marii sportivi!
Scopul este de a construi mușchi pentru a-ți îmbunătăți rata metabolică bazală: cu cât ai mai multă masă musculară, cu atât consumi mai multă energie în repaus.

Cum mă pot descurca și mai bine?
Mișcă-te cu mai multă forță!
Pe măsură ce îți crești masa musculară, crește și rata metabolică bazală. Marii sportivi se odihnesc mult și știu că în timpul fazei de recuperare corpul lor are grijă să consume singur energia.

Cum mențin un bun echilibru?
Continuând antrenamentul!
Consecvența este cheia. Antrenamentul nu este doar să câștigi un meci. Dacă poți face din activitatea fizică zilnică un obicei, este ideal.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Este singura vârstă pe care o putem schimba în viață!
Îți spune dacă în interiorul corpului tău acționezi conform vârstei tale sau nu. Nu te stresa: nu se vede în exterior! Dacă te face să te simți mai tânăr(ă), acesta este un mare beneficiu și te poți felicita. Dacă te face să te simți puțin bătrân(ă), urmează sfaturile noastre pentru a-ți recăpăta vârsta reală.

De unde știu cum mă descurc?
Vârsta asta nu are nevoie de ani întregi pentru a se schimba!
Rezultatul este dat în ani. Evaluează rata metabolică bazală. Poate corespunde vârstei tale reale sau te poate face să pari mai tânăr(ă). Dacă într-adevăr te face să te simți mai în vârstă, poți oricând să acționezi pentru a o corecta!


Ce pot să fac?
Mișcă-te pentru a nu arăta de vârsta ta!
Activitatea fizică regulată și susținută îți va permite să îți crești masa musculară.

Cum mă pot descurca și mai bine?
Monitorizează-ți măsurătorile grăsimii corporale!
Acestea sunt calculate pe baza greutății și înălțimii: greutatea scade, astfel încât măsurătoarea grăsimii corporale, a grăsimii viscerale și a grăsimii subcutanate scade. În același timp, masa musculară crește... și te întinerește!

Cum o fac să dureze?
Decide să continui să fii mai tânăr(ă)!
Indiferent dacă vârsta ta metabolică este similară cu vârsta ta reală sau nu, nu-ți reduce eforturile, continuă să-ți construiești masa musculară.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Pentru a-ți rafina măsurătorile!
Aceasta determină cantitatea de masă corporală slabă, care este greutatea totală fără masa adipoasă. Acest rezultat îți evaluează condiția fizică: reprezintă totalul a tot ceea ce îți permite să te ridici și să te miști (mușchi, oase... cu excepția grăsimii!).


De unde știu cum mă descurc?
Economisind timp!
Această măsurătoare corporală este foarte generală. Variațiile sale nu sunt suficient de semnificative pentru ca monitorizarea zilnică să fie interesantă... decât dacă ești alergător de maraton în mijlocul unei faze de reducere a greutății înainte de eveniment. Concentrează-te asupra rezultatelor pe termen lung înainte de a te preocupa de valorile sale.

Ce pot să fac?
Lansează o chemare la arme!
Intră în rezerve, dar nu te epuiza încercând să le consumi: redu celelalte măsurători corporale (procentul de grăsime corporală și grăsime viscerală) căutând echilibrul general al corpului.

Cum mă pot descurca și mai bine?
Alătură-te rezistenței!
Redu gustările. Crește cantitatea de alimente din farfurie adăugând fibre și îmbunătățește-i calitatea cu micronutrienți din legume și fructe. Adaugă grăsimi bune, cum ar fi Omega-3 și orice altceva care va adăuga gust și satisfacție mesei fără a o dezechilibra. Consumă câteva nuci drept gustare.

Cum mențin un bun echilibru?
Acordă-ți timp să ajungi la țintă!
Performanța se construiește. Este nevoie de antrenament zilnic și de lungă durată: mișcă-te mai mult în fiecare zi, practică mersul rapid, mersul activ cu bicicleta, urcarea și coborârea scărilor, pe scurt, adună masă corporală fără grăsimi și oferă-i mijloacele de dezvoltare.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Pentru a-ți cunoaște puterea musculară!
Măsoară tonusul mușchilor care pot efectua contracția voluntară. Atașați de oase cu tendoane, ne asigură motricitatea, îi activăm și le controlăm efortul în mod conștient: bicepși, tricepși, abdominali... ne bucurăm să-i vedem reapărând când grăsimea scade.


De unde știu cum mă descurc?
Privind în oglindă!
Este un marker care se mișcă foarte lent, așa că nu fă o fixație din el. Te vei simți mai bine și vei obține primul rezultat vizibil înainte ca acesta să poată fi măsurat pe cântar. Vei putea vedea dacă eforturile tale dau roade. Vei simți că funcționează și vei ști că este adevărat.

Ce pot să fac?
Fă sport!
De îndată ce îți exersezi mușchii scheletici cu activitate fizică regulată, zilnică, scazi grăsimea și corpul tău devine mai subțire: se vede imediat. Urcatul scărilor, mers pe jos, jogging, ciclism, mers cu trotineta, dans, sărit la trambulină... profită de orice ocazie pentru a te mișca în timp ce te distrezi.

Cum mă pot descurca și mai bine?
Mărește viteza!
Începe ușor, transpiră cu bucurie, dar mai presus de toate, antrenează-te regulat. Coboară de pe canapea, dă muzica mai tare pentru a te mișca în ritm și trezește-ți mușchii adormiți! Ca toți marii sportivi, fă un efort un pic mai mare de fiecare dată.

Cum mențin un bun echilibru?
Trecând de la efort la plăcere!
Dacă îți alegi bine activitățile preferate, mișcarea va deveni o nevoie zilnică, un adevărat moment de relaxare și o bucurie de efectuat în mod regulat. Adaugă un răsfăț gustos efectului pozitiv al endorfinelor de efort: pune niște proteine de bună calitate în farfurie. Pentru că meriți!
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Completează informațiile!
Acesta este un procent calculat pe baza măsurătorilor masei osoase și musculare, apei și greutății, a sexului și înălțimii. Proteinele au un rol de construcție în dezvoltarea și reînnoirea țesutului muscular și a pielii. De asemenea, au un efect asupra digestiei, oxigenării sângelui și asupra sistemului imunitar.

De unde știu cum mă descurc?
Verificând ce ai în furculiță!
Ca și celelalte, această măsurătoare corporală depinde de sex: între 16 și 18 ani pentru un bărbat, între 14 și 16 ani pentru o femeie. Intervalul este foarte restrâns. Prin urmare, se schimbă foarte puțin. Organismul elimină excesul de proteine. Nu le poate nici fabrica, nici acumula. Prin urmare, este necesar să-i asiguri un aport zilnic prin alimentație.

Ce pot să fac?
Asigură un aport zilnic!
Pune în farfurie exact cantitatea potrivită de proteine ​​de care organismul tău are nevoie, o dată sau de două ori pe zi: carne sau pește cât palma sau 2 ouă, proteina de referință. Iar pentru vegetarieni, combină cereale, legume și boabe. Adaugă 2 produse lactate.


Cum mă pot descurca și mai bine?
Clădind mai mulți mușchi!
Consumul de proteine ​​este bun, dar este necesară și stimularea țesutului muscular prin activitate fizică regulată. Acesta este momentul pentru a imita marii sportivi: efortul promovează integrarea corectă a proteinelor, ceea ce întărește și mai mult mușchii. Începi un ciclu extrem de pozitiv.

Cum mențin un bun echilibru?
Evitând excesele!
Organismul știe să elimine excesul de proteine, dar prea multe proteine, ca în anumite diete sau băuturi bogate în proteine, supraîncărcă rinichii. Și apoi, ai grijă! Chiar în momentul în care voiai să te descurci mai bine, riști să fii complet subperformant.
Cu răbdare și moderație!
Există 2 categorii de măsurători corporale:
• Cele care sunt în continuă schimbare: greutatea, grăsimea corporală, masa musculară, apa corporală și frecvența cardiacă. Acestea te ajută să păstrezi controlul. Ai grijă la măsurătoarea apei corporale pentru că dacă prezinți deshidratare, măsurătoarea greutății corporale îți va da falsa impresie că ai scăzut în greutate.
• Cele care variază puțin sau mai degrabă încet: IMC, vârsta metabolică, proteine, masă osoasă, grăsime subcutanată și grăsime viscerală, masă corporală fără grăsimi și mușchi scheletic. În egală măsură, ar trebui să te asiguri că ai pierdut grăsime corporală și nu masa musculară dacă dorești să-ți stabilizezi greutatea.
Pentru ce este această măsurătoare corporală?
Cunoașterea capacității de anduranță!
Măsoară numărul de bătăi ale inimii pe minut: o măsurătoare bună a sănătății cardiovasculare. Este metronomul capacității de efort. În repaus, oscilează în general între 60 și 80 până la 90 de bătăi pe minut. Dacă frecvența cardiacă este neobișnuit de mare sau scăzută, ar trebui să discuți cu medicul tău.

De unde știu cum mă descurc?
Cu un antrenament bun!
Frecvența cardiacă scade odată cu vârsta sau cu o activitate fizică regulată. Cu cât te antrenezi mai mult, cu atât o cobori mai mult. Dar o inimă care bate la 85-90 nu va coborî niciodată la 60. Ține de genetică: o frecvență cardiacă mult mai mică decât media la un mare atlet este unul dintre secretele performanței sale.


Ce pot să fac?
Nu exagera!
Scopul este de a reduce frecvența cardiacă printr-o combinație de acțiuni. Moderează-ți consumul de stimulente: ceai, cafea, alcool. Renunță la fumat și practică activități fizice, cum ar fi mersul pe jos în fiecare zi. Planifică timp pentru odihnă și recuperare pentru a limita oboseala și pentru a gestiona mai bine stresul.

Cum mă pot descurca și mai bine?
Verificând cântarul!
Nu facem un test de efort pe aceste cântare, dar ne permite să ne verificăm frecvența cardiacă în repaus. Când ritmul este perturbat în repaus, vorbim de bradicardie dacă inima bate prea încet (mai puțin de 50) și de tahicardie dacă bate prea repede (peste 100); atunci este necesar să consulți un medic pentru a determina cauza.

Cum mențin un bun echilibru?
Nu te suprasolicita!
Nu oricine poate avea inima unui campion. Asigură-te că nu rămâi fără suflare mergând cu viteză pe scări sau pe un deal, de exemplu. Păstrează controlul și nu încerca să crești performanța cu orice preț dacă ai o frecvență cardiacă în repaus natural ridicată.
O listă a telefoanelor compatibile se găsește aici: Listă compatibilitate
Aplicația Goodvibes a fost concepută pentru a fi utilizată pe un smartphone, așadar nu se recomandă utilizarea cu o tabletă.
Pentru a conecta cântarul la aplicație, începe prin a activa Bluetooth-ul pe telefon (pentru Android, permite-i aplicației și să acceseze locația) și deschide aplicația Goodvibes. Mergi la „Dashboard (Tablou de bord)” și apoi fă clic pe „+” în partea din dreapta-sus a ecranului, apoi pe „My Devices (Dispozitivele mele)”.

Apoi respectă instrucțiunile și pășește pe cântar.

Pentru a te asigura de conectarea cântarului la aplicație, verifică dacă simbolul Bluetooth apare pe afișajul cântarului.
Pentru telefoanele mobile cu Android 6.0+, este necesar să activezi locația dacă dorești să utilizezi funcția Bluetooth. Sistemul de operare Android necesită căutarea și sincronizarea telefonului mobil cu dispozitivul Bluetooth. Aplicația nu înregistrează și nu analizează niciun fel de date ale locației tale.

Pentru mai multe informații poți vizita: https://source.android.com/devices/bluetooth/ble

Avertisment: scanerul BLE (Bluetooth Low Energy, Bluetooth de joasă energie) necesită permisiunea ta pentru a activa locația, deoarece identifică obiecte care sunt utilizate pentru geolocalizare. Dacă dezactivezi serviciul de localizare, funcția Bluetooth va fi dezactivată, de asemenea.
În cazul în care conexiunea Bluetooth dintre cântar și telefon eșuează, mai întâi resetează cântarul. Pentru aceasta apasă pe butonul de resetare aflat pe spatele cântarului timp de 5 secunde.

Dacă acest lucru nu funcționează, resetează conexiunea Bluetooth:
Asigură-te că Bluetooth-ul (și GPS-ul pentru Android) este activat pe telefon și apoi lansează aplicația Goodvibes. Mergi la „Dashboard (Tablou de bord)”, selectează „+” în colțul din dreapta-sus și apoi „My Devices (Dispozitivele mele)”.

Selectează modelul tău de cântar și glisează spre stânga pentru a elimina dispozitivul.
Apoi reconectează cântarul apăsând „+” în colțul din dreapta-sus și respectă instrucțiunile.


Pentru a te asigura de conectarea cântarului la aplicație, verifică dacă simbolul Bluetooth apare pe afișajul cântarului.

Dacă după urmarea pașilor de mai sus problemele legate de conexiune persistă, poți rula funcția „Bluetooth connection diagnostics (Diagnosticare conexiune Bluetooth)”. Pentru aceasta, respectă instrucțiunile de mai jos:
1) Mergi la „My Account (Contul meu)” și fă clic pe „Settings (Setări)”.
2) Apoi fă clic pe „Bluetooth connection diagnostics (Diagnosticare conexiune Bluetooth)” și urmează acești pași.

Dacă problema tot nu s-a rezolvat, te rugăm să contactezi serviciul de relații cu clienții accesând „My Account (Contul meu)”, apoi „Help (Ajutor)” sau „My Account (Contul meu)”, apoi „Settings (Setări)” și „Customer Service (Serviciu relații clienți)”.
Poți folosi cântarul fără aplicația Goodvibes, dar îți va afișa doar greutatea și frecvența cardiacă.

Dacă nu vrei să te concentrezi asupra greutății și vrei să-ți afli compoziția corporală și să-ți cunoști mai bine corpul, descarcă aplicația Goodvibes. Vei putea apoi să vezi diferiți indicatori ai compoziției corporale, să-ți urmărești progresul, să-ți monitorizezi obiectivele și să-ți menții o dispoziție pozitivă!
Aplicația nu mai este compatibilă cu versiunea de Android 4.4.4 și versiunile anterioare, din cauza securității îmbunătățite a datelor.

În măsura posibilului, îți recomandăm să îți actualizezi dispozitivul la o versiune de Android mai nouă sau să utilizezi un alt dispozitiv compatibil.

Actualizările îți vor permite nu doar să te bucuri de o experiență mai bogată, cu caracteristici noi și compatibilitate cu cele mai recente tehnologii, ci te vor proteja, de asemenea, împotriva posibilelor vulnerabilități de securitate care au fost eliminate în cele mai recente versiuni.
Aplicația Goodvibes se sincronizează cu aplicația Apple Health, precum și cu Fitbit și Google Fit. Poți sincroniza indicatori precum greutatea, indicele de masă corporală sau grăsimea corporală (lista de indicatori poate varia în funcție de aplicații) și astfel, poți găsi datele de măsurare Goodvibes în același loc cu datele despre activitate, nutriție etc. din aceste aplicații.
Pentru a sincroniza datele Goodvibes cu aplicația Fitbit, urmează acești pași:
1) Mergi la „My Account (Contul meu)”, apoi la „Settings (Setări)” și selectează „Fitbit”.
2) Activează Fitbit și conectează-te la contul tău.
3) Selectează „Allow (Permite)” pentru a accesa aplicația Fitbit.
4) După conectare, toate datele vor fi sincronizate cu aplicația Fitbit. Îți poți vedea măsurătorile atât în aplicație, cât și pe site.
Pentru a sincroniza datele Goodvibes cu aplicația Apple Health, urmează acești pași:
1) Accesează setările telefonului și selectează aplicația „Health”.
2) Apoi atinge „Access to data and devices (Acces la date și dispozitive)”.
3) Selectează Goodvibes din lista de aplicații.
4) În cele din urmă, activează categoriile de date pe care vrei să le sincronizezi. Odată activate, vei putea găsi aceste date direct în aplicația Apple Health.
Pentru a sincroniza datele Goodvibes cu aplicația Google Fit, urmează acești pași:
1) Mergi la „My Account (Contul meu)”, apoi la „Settings (Setări)” și selectează „Google Fit”.
2) Activează Google Fit și conectează-te la contul tău.
3) Când conexiunea este stabilită, revino la aplicația Goodvibes.
4) După conectare, toate datele vor fi sincronizate cu aplicația Google Fit. Vei putea vedea unii indicatori atât în aplicație, cât și pe site.
Pentru a adăuga un utilizator nou, urmează acești pași:
1) Mergi la „My Account (Contul meu)”.
2) Fă clic pe „Add a user (Adaugă un utilizator)”.

3) Completează informațiile solicitate și confirmă.
4) Când noul utilizator a fost creat, selectează-i profilul în aplicație înainte de cântărire, astfel încât să-i poată fi atribuite noile măsurători.
Poți șterge un utilizator din aplicație (cu excepția utilizatorului principal, care este primul utilizator creat în aplicație).

Pentru a șterge un utilizator, urmează acești pași:
1) Mergi la „My Account (Contul meu)”.
2) Glisează profilul pe care dorești să-l ștergi la stânga și fă clic pe „Delete (Șterge)”.
3) Confirmă ștergerea.

Reţine că ștergerea unui profil de utilizator este definitivă și toate datele profilului sunt șterse.
Aplicația Goodvibes poate avea un număr nelimitat de utilizatori. Prin urmare, poți crea câte profiluri dorești, singura limită fiind memoria disponibilă a telefonului.
Cântarul nu poate atribui automat o măsurătoare unui utilizator. Prin urmare, trebuie să-ți selectezi profilul în aplicație înainte de a te cântări.
Cu toate acestea, dacă, din greșeală, te cântărești selectând un profil care nu era al tău, o notificare te va avertiza despre o diferență semnificativă între greutatea măsurată și ultima greutate înregistrată asociată respectivului profil. Atunci poți alege să nu salvezi această măsurătoare și să te cântărești din nou selectând profilul corect.
În mod implicit, aplicația redă un sunet când s-a terminat cântărirea pentru a te anunța că poți coborî de pe cântar. Poți dezactiva acest sunet mergând la „My Account (Contul meu)” și apoi la „Settings (Setări)”. Apoi fă clic pe „Sound (Sunet)” și dezactivează opțiunea „Sound during weighing (Sunet în timpul cântăririi)”.
Poți adăuga obiective privind greutatea și grăsimea corporală direct în aplicație.

Pentru aceasta, mergi la „Dashboard (Tablou de bord)” și fă clic pe „Weight goal (Obiectiv greutate)” sau „Body fat goal (Obiectiv grăsime corporală)”.

Apoi glisează rotițele pentru a-ți stabili obiectivele.

Odată confirmate, obiectivele vor apărea pe tabloul de bord, chiar sub greutate.

Îți poți schimba oricând obiectivele urmând același proces.
Aplicația Goodvibes îți oferă posibilitatea de a trimite un rezumat al rezultatelor măsurătorilor tale sub formă de imagine familiei sau prietenilor tăi, astfel încât să le poți arăta progresul tău și să-ți menții motivația.

Pentru aceasta, în „Dashboard (Tablou de bord)”, fă clic pe „+” în dreapta-sus și selectează „Share (Partajează)”.

Apare un ecran cu un rezumat al tuturor datelor tale.
Apoi fă clic pe butonul „Share (Partajează)” și selectează modul de trimitere dorit (SMS, e-mail, mesagerie privată, rețele sociale...) precum și persoanele de contact cu care dorești să partajezi rezultatele măsurătorilor.
Există 2 moduri de a compara datele unei măsurători curente cu datele unei măsurători anterioare.

1) Direct din tabloul de bord poți compara greutatea, IMC și grăsimea corporală.
Pe acest ecran principal poți vedea modificările privind greutatea, IMC și grăsimea corporală în raport cu o dată stabilită.
Pentru a modifica data cu care vor fi comparate ultimele măsurători, fă clic pe caseta de comparare.

Este afișat un calendar și zilele în care au fost înregistrate măsurători sunt marcate cu un mic punct violet. Selectează ziua cu care dorești să compari și fă clic pe datele corespunzătoare din partea de jos a ecranului.

Se realizează atunci comparația cu greutatea, IMC și grăsimea corporală de la această dată.


2) Folosind funcția „Data comparison (Comparare date)” pentru a compara toate datele măsurătorilor dintr-o privire.
În „Dashboard (Tablou de bord)”, fă clic pe „+” în colțul din dreapta-sus și selectează „Data comparison (Comparare date)”.

Apoi selectează cele 2 zile ale căror date dorești să le compari și fă clic pe butonul „Compare (Compară)”.

Este afișat un ecran centralizator cu evoluția măsurătorilor pentru fiecare indicator.
Dacă dorești, poți partaja aceste evoluții cu familia sau prietenii făcând clic pe pictograma „Share (Partajează)” aflată în partea din dreapta-sus a ecranului.
Îți poți șterge datele măsurătorilor memorate în aplicație în orice moment.

Pentru aceasta, mergi la „Tracking (Urmărire)” și apoi fă clic pe pictograma ceas în partea din dreapta-sus a ecranului, pentru a-ți deschide istoricul de date.

Apoi selectează datele pe care dorești să le ștergi și fă clic pe pictograma coșului de gunoi.

De asemenea, poți șterge toate datele înregistrate făcând clic pe „Select (Selectează)” din istoricul datelor. Apoi fă clic pe „...” în dreapta-sus și alege „Select all data (Selectează toate datele)”. În cele din urmă, pentru a șterge toate datele, fă clic pe pictograma coșului de gunoi din partea de jos.

Reține că toate ștergerile sunt definitive.
Deoarece aplicația Goodvibes rulează în mod deconectat, nu sunt colectate date cu caracter personal prin intermediul aplicației atunci când îți creezi contul. Toate datele cu caracter personal pe care le introduci atunci când utilizezi aplicația rămân locale, în telefonul tău și nu ne sunt comunicate.

În plus, sincronizarea aplicației cu aplicații terțe, cum ar fi Google Fit, Apple Health sau Fitbit, va fi posibilă numai la inițiativa ta și cu acordul tău. Nu vom prelucra datele cu caracter personale schimbate cu aceste aplicații terțe.
Acest mod ajustează modelul de calcul al compoziției corporale pentru a se potrivi mai bine cu forma specifică a corpului sportivilor de performanță. Poți selecta acest mod dacă faci sport de mult timp și te antrenezi în mod regulat, cel puțin 8 ore pe săptămână. De asemenea, trebuie să ai vârsta peste 18 ani.

Poți activa acest mod de la început când îți creezi profilul sau ulterior accesând „My account (Contul meu)” și făcând clic pe profilul tău.
Deoarece aplicația Goodvibes rulează în mod deconectat, datele sunt păstrate pe telefonul tău. Așadar, dacă îți schimbi telefonul sau dezinstalezi aplicația, toate datele tale Goodvibes se vor pierde.
Îți poți exporta datele în format CSV.

Pentru aceasta, mergi la meniul „Tracking (Urmărire)” și fă clic pe pictograma cesulețului din dreapta-sus.

Selectează datele pe care dorești să le exporți. În cele din urmă, fă clic pe pictograma „Share (Partajează)” aflată în partea din stânga jos a ecranului.

Odată ce fișierul CSV a fost generat, îl poți partaja prin metoda de comunicare dorită (SMS, e-mail, mesagerie privată...).
Fișierul CSV exportat îți permite, de exemplu, să-ți imporți datele pe computer pentru a-ți crea propriile grafice de urmărire.

Menționăm însă că nu este posibil să imporți conținutul fișierului CSV în aplicație.
Pentru a funcționa în mod optim, aplicația Goodvibes poate face obiectul unor actualizări. Dacă este necesar, aceste actualizări vor fi disponibile în magazinele de aplicații (App Store pentru telefoanele iOS și Play Store pentru telefoanele Android).
Această funcţie permite o afişare imediată a greutăţii. Nu este necesar să aşteptaţi să fie afişat „0” – calcularea greutăţii începe imediat.
Depinde de tipul de cântar pe care îl utilizaţi:
— cântar de diagnostic: măsurarea va fi viciată;
— alt cântar de baie: nicio influenţă asupra măsurătorii.
Nu este nevoie să deschizi aplicația la fiecare cântărire, deoarece măsurătorile sunt salvate în cântar. Pe cântar pot fi memorate până la 10 măsurători diferite.

Când dorești să regăsești măsurătorile memorate în cântar, conectează-ți telefonul la cântar. Pentru aceasta, deschide aplicația Goodvibes, activează Bluetooth-ul pe telefon și urcă pe cântar. Măsurătorile memorate vor fi transmise aplicației, apoi le poți asocia cu profilul corespunzător și vei avea apoi acces la toate aceste date.
Pentru a efectua corect cântărirea, urmează aceste instrucțiuni:
1) Deschide aplicația și accesează pagina „Dashboard” (Tablou de bord).
2) Stai pe cântar desculț(ă) pentru a efectua cântărirea. Poziționează picioarele ușor depărtate și centrate pe cântar, astfel încât acestea să fie în contact cu electrozii. De asemenea, este important să te asiguri că nu există contact între picioare (coapse, genunchi, gambe) sau între labele picioarelor. Dacă este necesar, ține o coală de hârtie între picioare.
3) În timpul măsurării, stai drept în picioare și rămâi nemișcat(ă) cu brațele pe lângă corp; așteaptă până când măsurarea este finalizată înainte de a coborî de pe cântar. Măsurarea este finalizată când bara de progres dispare de pe ecranul telefonului și este afișată noua măsurătoare.
4) Pentru a te cântări din nou, trebuie să aștepți câteva secunde pentru ca ecranul să se închidă.

Asigură-te de stabilitatea cântarului.
Dacă ai mutat cântarul înainte de a-l folosi, apasă cu piciorul în centrul cântarului și așteaptă să apară „CAL” și „0.0” pe afișaj. Apoi poți păși pe cântar.
Dacă afișajul este anormal, coboară de pe cântar și apasă scurt pe butonul de resetare de pe lateralul cântarului.
Pentru rezultate precise și consecvente, îți recomandăm să utilizezi cântarul în aceleași condiții și la aceeași oră. În mod ideal, ar trebui să te cântărești pe stomacul gol, la 15 minute după trezire, astfel încât apa din corp să fie distribuită către membrele inferioare.

Evită să te cântărești:
• În timpul sau imediat după o activitate fizică intensă.
• Imediat după un duș, o baie sau o ședință la saună.
• Când ai consumat alcool.
• Când ai febră.

Pentru a asigura monitorizarea adecvată a compoziției corporale, se recomandă să te cântărești în mod regulat, ideal o dată pe săptămână.
Cântarul Goodvibes HEALTH are o funcție pentru covor care îi permite să fie utilizat pe o suprafață moale, cum ar fi un preș sau un covor.
Păstrează întotdeauna cântarul în poziție orizontală și nu lăsa obiecte pe el.

Dacă vei depozita cântarul în poziție verticală cu unul sau mai multe picioare în aer sau dacă ai lăsat obiecte pe cântar, prima măsurare va fi incorectă. Pentru a evita aceasta, apasă cu piciorul în centrul cântarului și așteaptă până când „CAL” și „0.0” apar pe ecran. Apoi poți păși pe cântar.

Dacă afișajul este anormal, coboară de pe cântar și apasă scurt pe butonul de resetare de pe lateralul cântarului.
Poți schimba unitatea de măsurare a greutății afișată pe cântar doar prin intermediul aplicației.
Pentru a face acest lucru, accesează „My Account (Contul meu)”, apoi „Settings (Setări)”, „Units (Unități)” și, în final, „Weight unit (Unitate de măsurare a greutății)” pentru a selecta unitatea dorită (kg/lb/st). După setarea unității, reconectează cântarul la aplicație, pășind pe el, astfel încât actualizarea să se aplice.
Poți curăța cântarul cu o lavetă uscată fără scame, ușor umezită în apă.
Nu utiliza bureți metalici sau prafuri de curățat. Nu scufunda niciodată dispozitivul în apă.
Iată câteva sfaturi despre cum să păstrezi starea bateriei cântarului:
1) Când afișajul cântarului arată „Lo”, înseamnă că a mai rămas aproximativ 20% din baterie. Bateria trebuie reîncărcată în cel mult 3 zile. Cântarul va continua să funcționeze, dar se poate opri.
2) Dacă LED-ul roșu nu se aprinde când încarci bateria, așteaptă 15 minute. Dacă lumina roșie nu se aprinde după 15 minute, verifică starea și funcționarea următoarelor: cablul de încărcare USB, blocul EPS, mufa USB a cântarului și priza de alimentare. Dacă problemele persistă, contactează serviciul de relații clienți.
3) Bateria poate fi deteriorată de căldură excesivă. Pentru a păstra bateria, utilizează și depozitează cântarul într-un interval de temperatură între 15° și 35°C.
4) Deconectează cântarul după încărcare.
Dacă, după urmarea instrucțiunilor din manualul de utilizare, cântarul tot nu funcționează, nu încerca să îl dezasamblezi sau să îl repari personal, ci du-l la un centru de service autorizat.
Dacă vei depozita cântarul în poziție verticală cu unul sau mai multe picioare în aer sau dacă ai lăsat obiecte pe cântar, prima măsurare va fi incorectă. Produsul trebuie recalibrat. Pentru aceasta, apasă scurt pe butonul de resetare de pe lateralul cântarului, lângă conectorul de încărcare. Apoi poți păși pe cântar.

În cele din urmă, încearcă să te cântărești mereu în aceleași condiții, deoarece în timpul zilei greutatea poate varia cu mai mult de 1 kg. Prin urmare, cântărește-te de preferință dimineața, pe stomacul gol, cu cât mai puține haine și la cel puțin 15 minute după trezire.
Mai întâi resetează cântarul apăsând pe butonul de resetare aflat pe spatele cântarului timp de 5 secunde.

Apoi, efectuează o nouă sesiune de cântărire, respectând instrucțiunile de mai jos:
1) Asigură-te că picioarele sunt goale și curate.
2) Stai nemișcat(ă) pe cântar, privind afișajul LED, cu picioarele poziționate pe electrozi.
3) Așteaptă aproximativ 15 secunde pentru finalizarea măsurătorii.
4) Dacă tot nu funcționează, încearcă să aplici cremă hidratantă pe picioare și repetă cântărirea.
5) Dacă problema persistă, roagă o altă persoană să urce pe cântar pentru a verifica dacă funcționează corect.
Când vezi mesajul „Lo”, înseamnă că bateria cântarului este aproape descărcată și trebuie reîncărcată.
Dacă ai date în memorie, nu uita să sincronizezi cântarul cu telefonul, astfel încât să nu le pierzi.
Dacă este afișat mesajul „Err”, înseamnă că senzorii cântarului au fost supraîncărcați sau chiar deteriorați, deoarece capacitatea maximă a cântarului a fost depășită (160 kg sau 352 livre).
Pentru a reseta cântarul, apasă scurt pe butonul de resetare de pe lateralul cântarului.
În urma calibrării în fabrică a cântarelor de baie, este posibil să fi apărut anumite variaţii de la un cântar la altul. Ar putea apărea unele diferenţe rezultate din aceste variaţii dacă vă comparaţi greutatea măsurată pe două cântare de baie diferite.
Aparatul dumneavoastră conţine materiale valoroase care pot fi recuperate sau reciclate. Predaţi aparatul la un punct public de colectare a deşeurilor.
Vizitați secțiunea „Accesorii” a site-ului nostru pentru a găsi cu ușurință toate articolele de care aveți nevoie pentru produsul dumneavoastră.
Puteţi găsi informaţii mai amănunţite în secţiunea Garanţie a acestui site.
În cazul în care credeți că lipsește o componentă, contactați Centrul de servicii pentru clienți și vă vom ajuta să găsiți o soluție potrivită.
Cântarul utilizează metoda impedanței, cunoscută și sub denumirea de bioimpedanță.
Un curent scăzut este trimis prin corp, care trece cu ușurință prin țesutul bogat în apă (mușchi, piele etc.). Pe de altă parte, întâmpină mai multă rezistență la nivelul țesuturilor sărace în apă (grăsime corporală).
Impedanța astfel obținută, cuplată cu ecuații care țin cont de greutate, înălțime, sex și vârstă, face posibilă calcularea diferitelor valori ale indicatorilor compoziției corporale.
Electrozii ITO funcționează în același mod ca electrozii din oțel inoxidabil. Sunt suprafețe conductoare serigrafiate pe sticlă care transmit un curent electric de intensitate scăzută prin corp. Deoarece electrozii ITO sunt mai mari, oferă o zonă de contact mai extinsă cu picioarele.
Da, greutatea hainelor este adăugată la grăsimea corporală. Din acest motiv, se recomandă să te cântărești cu cât mai puțină îmbrăcăminte.
Copiii pot folosi cântarul. Cu toate acestea, pentru tinerii sub 18 ani, deoarece cresc și se dezvoltă rapid, cântarul nu calculează compoziția corporală. Acesta este motivul pentru care unii indicatori sunt disponibili numai persoanelor cu vârsta peste 18 ani.
Cântarul este conceput pentru a fi potrivit pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, nu trebuie să utilizezi cântarul dacă ai un stimulator cardiac sau alt dispozitiv medical. Acest lucru este deoarece cântarul trimite un mic curent electric prin corp pentru a măsura grăsimea corporală, care poate dăuna sau interfera cu un stimulator cardiac (sau alt dispozitiv medical).
Ca măsură de precauție, utilizarea cântarului este contraindicată în timpul sarcinii ca urmare a prezenței dispozitivului de bioimpedanță. Cu toate acestea, poți folosi cântarul, dar trebuie să te cântărești purtând șosete. În acest fel, nu va trece curent prin corp. Vei putea apoi să-ți afli greutatea, dar niciunul dintre ceilalți indicatori ai compoziției corporale.